neděle 13. července 2014

Společenstvo klíčníků - Daniela Krolupperová

Další recenze je na světě.



Společenstvo klíčníků - Daniela Krolupperová

Název: Společenstvo klíčníků
Autor: Daniela Krolupperová
Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2012
Počet stran: 190



   Hlavnímu hrdinovi Martinovi je 13let. Prázdiny tráví u svého prastrýce v Rožmitále. Vypadá to na otravné léto, ale hned první večer dostane krabici s podivným klíčem a šiframi. Podaří se mu vyluštit šifry o Společenstvu klíčníků, které má za úkol chránit truhlici s tajemstvím Božím. Martin postupně pozná dva své vrstevníky: Vojtu a Gábinu. Jejich rodiny také opatrují klíče už celé generace, i když hlavní poslání je dávno zapomenuto. S dalším vlastníkem klíče Vráťou se seznámí za poněkud dramatických podmínek. Všichni čtyři získávají zbývající klíče a odhalují důležitá fakta, která je mohou dovést k truhlici. Podaří se jim najít tajemství Boží a zjistit, co truhlice ukrývá?

Je skvělé, že jsou v příběhu chudé (Martin a Gábina) i bohaté děti (Vojta). Další vynikající nápad, byl zapojení dospělého studenta (Vráťa).
Vraťa je nadaný matematik, ale někdy příliš rotržitý, Vojta nenávidí všechny, co si myslí, že zbohatnout se dá jen krádeží a Martin s Gábinou jsou jen obyčejní "puberťáci".

Obal má nádech tajemna, ale není moc zajímavý. Název vypovídá o všem. Děj je napsán čtivě, okamžitě jsem se začetla. Někoho by mohl odradit malý počet stran, ale Společenstvo klíčníků je stejně dobré jako jiné knihy. 

Čtení jsem si po celou dobu užívala. Všichni, kdo hledají napětí a chtějí se trochu nasmát si tady přijdou na své.


Tuto recenzi také najdete na bratrově blogu.

Strixie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)