pátek 28. listopadu 2014

Demonata - Darren Shan

Seznam všech dílů naleznete zde.

Demonata - Darren Shan
Kniha první 

Název: Demonata
Autor: Darren Shan
Série knih: Demonata
Nakladatelství: COOBOO
Rok vydání: 2010
Počet stran: 212



 Když se Grubbs Grady poprvé setká s Lordem Lítost a jeho ďábelskými noshledy, zjistí tři zásadní věci: Svět je zvrácený; Magie existuje; Démoni jsou skuteční.
   Grubbsovi zavraždí Lord Lítost rodiče i sestru, jemu se naštěstí podaří uniknout. Nikdo mu nevěří vyprávění o démonech, ale pak se na scéně objeví jeho strýc a všechno se změní.

   Grubbs nenávidí své pravé jméno Grubitsch. Je to obyčejný kluk, ale postupně zjišťuje, kdo vlastně on a jeho rodina jsou. Že dokáže používat magii a proč mu Lord Lítost zabil nejblížší. Strýc Dervish má zvláštní smysl pro humor a je nadaný kouzelník. Ovládá však jen zlomek kouzel. Dervishova kamarádka Meera je půvabná žena, velmi hodná a spolehlivá. Pomáhá oboum hrdinům při řešení neustálých komplikací. Grubbs si po vraždě rodičů najde nového kamaráda Billyho Spleena, který je stejně zvláštní jako on. Nakonec se dozví proč.

   Zpracování desek mě zaujalo již v obchodě. Knížku jsem si vybrala zejména proto, že jsem si chtěla přečíst nějaký horor. I když to nebylo přesně podle mých očekávaní, začetla jsem se snadno a příběh si užívala až do samého konce.

   Ačkoli má dílo méně stran, není třeba zoufat. Celá série se skládá z deseti dílů.


Následující díl: Démon a zloděj

Strixie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)