sobota 6. prosince 2014

Lesohrad - Brandon Mull

Seznam všech dílů naleznete zde.

Lesohrad - Brandon Mull
Příběhy z kouzelné obory I

Název: Lesohrad
Autor: Brandon Mull
Série knih: Příběhy z kouzelné obory
Nakladatelství: Euromedia Group
Rok vydání: 2010
Počet stran: 372




   Kendra se Sethem odjíždějí na 17dní k babičce a dědovi. Nejsou ani trochu nadšení z těchto nedobrovolných prázdnin. Jediné, co se jim zdá skvělé, je bazén. Okolo pozemku jejich prarodičů ale visí mnoho otázek a Seth i Kendra jsou odhodlaní najít na všechny odpověď. Když se napijí kouzelného mléka, začnou vidět kouzelné bytosti, které jsou všude kolem nich. Dědeček jim prozradí, že se nachází v Lesohradu, utajené oboře, kde už po staletí žijí nejrůznější kouzelné bytosti.
   Příběh je plný spletitých problémů. Nakonec je může vyřešit jen Kendra a Seth. Zvládnou celou situaci společně nebo to nakonec zbyde jen na jednom z nich? A pokud ano, dokáže "poslední"  zachránit svou rodinu, Lesohrad i celý svět?

   Kendře je 13, je rozvážná, snaží se do ničeho neplést, a když dojde na nejhorší, umí být i statečná. Sethovi je 11, je zvědavý, někdy až příliš. Jeho lehkomyslnost ho nejednou vystaví nebezpečí. Babička i dědeček jsou již dlouho správci Lesohradu. Jsou velmi přísní, ale ve skrytu duše jsou to pohodáři. Obávají se, že když jejich vnoučata odhalila tajemství obory, budou v nebezpečí. Na druhou stranu jsou rádi, že se mají s kým podělit o problémy.

   Když jsem knihu dostala poprvé do ruky, připadala mi hrozně dětstká. Jakoby to byla nějaká pohádka. Jakmile jsem ale začala číst, byl děj velmi příjemný a přehledný. Snadno jsem si vše promítla před sebou. U téhle knížky bych uplatnila přísloví: "Vzhled může klamat".

   Lesohrad doporučuji všem nadšeným čtenářům fantasy knih.



Následující díl: Večernice

Strixie

1 komentář:

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)