sobota 27. prosince 2014

Večernice - Brandon Mull

Seznam všech dílů naleznete zde.

Večernice - Brandon Mull
Příběhy z kouzelné obory II

Název: Večernice
Autor: Brandon Mull
Série knih: Příběhy z kouzelné obory
Nakladatelství: Euromedia Group
Rok vydání: 2011
Počet stran: 461




   Je konec školního roku a Kendra se Sethem už se nemůžou dočkat, až se vrátí do Lesohradu. Dědeček Sorenson si pozval tři odborníky - Vanessu, Tanua a Coultera. Spolu s nimi se snaží ochránit oboru před Společenstvím Večernice. Večernice je prastará společnost, která je odhodlaná přisvojit si všechny předměty ve skrytých oborách. Pomocí předmětů by totiž mohla otevřít legendární věznici s těmi nejhoršími bytostmi na světě. Času není nezbyt. Pokud se předmět dostane do nesprávných rukou, může to znamenat zkázu ostatních obor a možná i celého světa.

   V pokračování této série se, jak už jsem psala, objeví další důležití hrdinové.
   Dáma první... Vanessa je mladá, pohledná, milá žena se zaměřením na kouzelné tvory. I když má velké mouchy ze všech nováčků ji mám nejradši. Tanu je vysoký a urostlý. S Kendrou i Sethem si dobře rozumí. Jeho hlavní specialita jsou lektvary. Coulter je drobný, starý, přísný muž zaujatý proti ženám. Je to odborník na kouzelné předměty.

   Těšila jsem se, že si zase užiju napínavé dobrodružství a ani tentokrát mě kniha nezklamala. Už od začátku byl děj zajímavý, zápletka je hezky rozvinuta do celé knihy. No, co dodat... Brandon Mull ví, jak zaujmout čtenáře.




Předchozí díl: Lesohrad                                                              Následující díl: Šedá smrt

Strixie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)