středa 31. prosince 2014

Šedá smrt - Brandon Mull

Seznam všech dílů naleznete zde.

Šedá smrt - Brandon Mull
Příběhy z kouzelné obory III

Název: Šedá smrt
Autor: Brandon Mull
Série knih: Příběhy z kouzelné obory
Nakladatelství: Euromedia Group
Rok vydání: 2012
Počet stran: 499




   V Lesohradu se dějí prapodivné věci. Vypukla tam nakažlivá nemoc, která mění bytosti světla v bytosti temnoty. Seth na to sice okamžitě přijde, ale nákaza se šíří dál a je jasné, že existence obory je ohrožena. Sorensonovi zoufale hledají někoho, kdo by jim poradil. Normálně by se obrátili na Sfingu, protože na něj byl vždy spoleh, ale teď neví, zda se mu dá vůbec věřit. Kendra se mezitím vydává na dalekou cestu za dalším kouzelným předmětem. Stejný nápad však dostalo i Společenství Večernice…

   Kendra se při své výpravě seznámí s Gavinem. Je mu 16 a trochu koktá. Ke Kendře se chová ohleduplně a mile, jako pravý gentleman. Nejen že skvěle ovládá zbraně, ale je to také nadaný krotitel draků. Taky proto, že mluví dračím jazykem. Na cestě za artefaktem na ně dohlíží Dougan a Warren. Dougan je urostlý a vysoký. Warren se s ním zná už dlouho, ale mně se zdá dost podezřelý. Warrena už znáte z předchozích dílů, ale pro připomenutí.. Je to zkušený pohledný mladík, velmi statečný a často cestuje.

   I tuto knihu jsem dostala k Vánocům. Díky tomu, že je to poslední díl série, jsem se nemohla dočkat až si ji přečtu. Konec je znovu dosti otevřený, ale hezký. Jsem ráda, že Kendra už nepokukuje po Warrenovi, ale má nového idola. Díky nákaze se Seth začne chovat rozumně a z toho mají všichni ohromnou radost.



Předchozí díl: Večernice          

Strixie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)