úterý 3. února 2015

Spáleniště: Zkouška - James Dashner

Seznam všech dílů naleznete zde.

Spaleniště: Zkouška - James Dashner
Labyrint II

Název: Spáleniště: Zkouška
Autor: James Dashner
Série knih: Labyrint
Nakladatelství: Euromedia Group
Rok vydání: 2014
Počet stran: 340



   Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit...

   Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podaří uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí.
   Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila - a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí raplové, lidé, kteří jsou pokrytí hnisavými ranami a které infekční nemoc zvaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu.
   Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Místo aby se dostali na svobodu, mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejhůře postiženou část planety, a během dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. Organizace ZLOSIN uzpůsobila proměnné a nastavila tak jejich šance v neprospěch. K tomu se Teresa záhadně ztratí, u Placerů se objeví nový kluk, ze skupiny B, jménem Aris a vše se začne komplikovat.
   Thomas se musí zamyslet - skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

   Thomas mi docela přirostl k srdci, ale zase moc ho nemusím. Trochu mě mrzí, že autor více nerozepsal i Newta nebo Minha. Na scéně se konečně objeví i dívčí skupina a musím říct, že všechny členky jsou drsné a tvrdé.

   Druhá kniha mě ani trochu nezklamala. Už od samého začátku je plná akce, zábavy, napětí... I když to snad není ani možné, děj je ještě lepší a komplikovanější než v předchozím díle. Nemůžu se dočkat závěru série.
   Jsem si jistá, že se k Labyrintu budu ráda vracet. Avšak pozor, Spáleniště: Zkouška je strašidelná... A proto - DOPORUČUJI!



Předchozí díl: Labyrint: Útěk                                               Následující díl: Vražedná léčba

Strixie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za komentáře i kritiku, jen sem s tím. :)